Pake piet Veltman grootvader Sunny Gardeur tijdens de onthulling beeld koningin moeder 1936 te Soest

1936 ‘’Pake’’ Piet Veltman, tijdens de onthulling van het beeld, koningin moeder, in Soest

Als kind ben ik in de ontwikkelsoep gevallen. Mijn grootvader Piet Veltman fotografeerde de wereld met passie en nieuwsgierigheid in een tijd dat de techniek om creatieve oplossingen vroeg. Hij was landschaps- en portretfotograaf. Zijn liefde en verbondenheid met het onderwerp dat hij in het licht zette, deel ik met hem en zet ik voort. 


Sunny Gardeur

Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie in Enschede (AKI) zat ik precies op de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk. Mijn keuze om naast de fotografie ook de afdeling audiovisueel te volgen, maakte dat ik naadloos de digitale fotografie ingleed. De zilverkorrels van het barietpapier en de verwondering over het spel met de pixels maakten voor mij het vak van fotograaf nog spannender. Het is voor mij een feest dat die twee toen samen zijn gegaan. Parallel aan mijn opleiding ben ik eind vorige eeuw van start gegaan als zelfstandig fotograaf en heb ik  mij  in het centrum van Zutphen gevestigd met mijn fotostudio.

Fotografie is een kiek in de ziel. Ik laat mij leiden door mijn intuïtie, neem de omgeving en het onderwerp in mij op en laat de schijnbare toevalligheden, de cadeautjes die ik tijdens het fotograferen opmerk, een nieuwe rol spelen in het geheel. In een opdrachtsituatie ga ik met de opdrachtgever op zoek naar wat er echt moet gebeuren en zoeken we binnen de opgegeven strakke lijnen naar verrassende momenten die de foto’s doen leven. 

Ik vind het belangrijk dat je aan het portret kunt zien dat de foto het resultaat is van onze ontmoeting.

De foto als drager van jouw verhaal, onze pret, liefde en aandacht.